ריבועי בצק עלים במילוי ריקוטה, בטטות ורוזמרין

30 דק'
כל אחד יכול
חלבי

מרכיבים

בצק:

1 חבילת בצק עלים 1 ק"ג זוגלובק ללא חומרים משמרים, מופשר לפי הוראות יצרן על גבי האריזה

מלית:

1 מכל ( 250 ג') גבינת ריקוטה
1 ביצה טרופה
70-100 ג' גבינה בולגרית מפוררת
1 בטטה גדולה מקולפת, חתוכות לקוביות קטנות
1-2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס לפי הטעם
2 ענפי רוזמרין
2-3 כפיות חומץ בלסמי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. בתבנית אפייה שמים קוביות בטטות, רוזמרין ומערבבים עם שמן זית, חומץ בלסמי מלח ופלפל. אופים 12 -15 דק' לריכוך קל.
  3. יש לפרוס את הבצק ולחתוך לקוביות.
  4. מניחים את ריבועי הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, חורצים את שולי הבצק עם סכין חדה, לא עד הסוף – ליצירת שוליים וסימונם.
  5. מורחים במרכז הבצק שנוצר גבינת ריקוטה.
  6. בעזרת מברשת מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה ואופים כ 5 דק'. ( השוליים יתנפחו)
  7. מוצאים בזהירות מהתנור, מוסיפים את הבטטות שנאפו במקביל ( במידת הצורך מברישים אותן במעט שמן זית ) ואופים שוב ל – 15 דק' אפייה עד שהמאפה מזהיב ומוכן לאכילה.
  8. מוציאים מהתנור ומפזרים גבינה בולגרית מפוררת בהגשה.

מתכונים נוספים