פאי בצק עלים עם כבדי עוף ופטריות

70 דק'
למביני עניין
בשרי

מרכיבים

8 מנות:

1/2 חבילה בצק עלים של זוגלובק, מופשר (אורך של כ-50 ס”מ מהבצק)
2 בצלים
4 כפות שמן
1/2 ק”ג כבדי עוף מנוקים היטב
1/4 שקית אפונה קפואה
100 גרם גזר
מלח, פלפל לפי הטעם
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
לרוטב: 1 בצל פרוס
1 קופסה קטנה (250 גרם) פטריות חתוכות לרצועות
כף שמן
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
1 כפית גדושה אבקת מרק פטריות
צרור קטן של שמיר, קצוץ
1/2 מיכל שמנת צמחית
2 כפות יין אדום

אופן הכנה

  1. מרימים את הבצק העלים בעזרת הניילון, ומצמידים אותו ל-8 תבניות פאי אישיות, משומנות. מסירים את הניילון ומצמידים את הבצק לתבניות. מניחים על כל תבנית ריבוע קטן של נייר אפייה וכמה חתיכות שעועית (או כל קטניה אחרת), כדי שהבצק לא יתפח יותר מדי. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, ואופים במשך 10-15 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  2. להכנת הרוטב, מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים פטריות, כף שמן, מלח ופלפל שחור, אבקת מרק פטריות ושמיר קצוץ. מבשלים במשך כ-20 דקות. מוסיפים שמנת צמחית ויין אדום.
  3. מטגנים במחבת רחבה בצל פרוס במשך כ-2 דקות. מוסיפים שמן, ומשחימים את הבצל. מוסיפים כבד עוף, מלח ופלפל שחור לפי טעם. מטגנים כ-10 דקות על אש בינונית.
  4. מוסיפים למחבת עם כבדי העוף אפונה, גזר, מלח, פלפל ואבקת מרק עוף. בוחשים ומטגנים היטב למשך 10 דקות נוספות.
  5. מעבירים את הבצק העלים מתבניות הפאי לצלחת הגשה. על כל עיגול מפזרים מתערובת כבדי העוף, הבצל הגזר והאפונה. יוצקים למעלה רוטב פטריות, ומגישים חם.

מתכונים נוספים