נקניקיות זוגלוס עם בצק עלים ומטבל סלק

25 דק'
כל אחד יכול
פרווה

מרכיבים

המרכיבים למטבל:

2 סלקים קטנים, שלמים בקליפתם

2-3 כפות מיץ לימון

1 שן שום

2-3 כפות שמן זית / קנולה

מלח, פלפל

המרכיבים לנקניקיות:

1 חבילת נקניקיות מן הצומח עשירות בחלבון ZOGLO'S

בצק עלים פרווה, מופשר

3 כפות עלי פטרוזיליה, קצוצים

2 כפות שמו זית

1 שן שום כתושה

מעט מלח

שומשום

אופן הכנה

 

הכנת המטבל:

  1. מחממים תנור ל 200 מעלות
  2. עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה- שעה ורבע לריכוך
  3. מסירים את הקליפה, חותכים לקוביות ומעבירים למעבד מזון יחד עם שמן הזית, מיץ לימון, שום ותבלינים
  4. מעבדים למרקם יחסית חלק, טועמים ומתקנים תיבול.

 

הכנת הנקניקיות:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. חותכים את בצק העלים לרצועות בעובי 1 ס"מ.
  3. עוטפים 2 רצועות סביב כל נקניקייה.
  4. מערבבים בקערה את הפטרוזיליה עם שמן זית, שום, מלח ( אם יש צורך מוסיפים מעט שמן) ומורחים את הבצק עם מברשת סיליקון.
  5. מניחים מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה , מפזרים מעל הנקניקיות שומשום ואופים עד שהבצק אפוי והנקניקיות מוכנות לאכילה.
  6. מוצאים מהתנור- נועצים בזהירות מקל / שיפוד לכל נקניקיה ומגישים עם מטבל הסלק.

מתכונים נוספים