המבורגר בלחמניות רושטי עם בצל צלוי ואיולי פלפלים

120 דק'
למביני עניין
בשרי

מרכיבים

כללי:

המבורגר זהב 400 גר' של זוגלובק
1 בצל סגול קלוף ופרוס לפרוסות דקות

ללחמניות הרושטי:

4 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים גס
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור

לאיולי:

1 פלפל אדום
1 כף מיונז
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כף רוטב סויה

אופן הכנה

מכינים מראש את הרושטי:

  1. שמים את תפוחי האדמה המגוררים במסננת להגרת הנוזלים. לאחר שהנוזלים ניגרו מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים קלות. התערובת מוכנה לטיגון.
  2. מניחים במחבת עם שמן חם כף מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים לעיגול בקוטר זהה להמבורגר. מטגנים כ-3 דקות עד להזהבה. הופכים ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים בכל פעם שמן לפי הצורך.
  3. סופגים את השמן מהרושטי בעזרת נייר סופג ומניחים בקופסא במקרר.

 

מכינים את האיולי:

  1. צולים את הפלפל בתנור כ-5 דקות עד לריכוך.
  2. מצננים מעט וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה, מוסיפים את המיונז, הצ'ילי והסויה, ומערבבים לרוטב אחיד. שומרים במקרר.
  3. בארוע עצמו- מרכיבים את המנה.
  4. צולים את פרוסות הבצל על הגריל כ-3 דקות עד להזהבה.
  5. מחממים את הרושטי כדקה על הגריל.
  6. צולים את ההמבורגר על הגריל 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה.
  7. מניחים על כל רושטי המבורגר צלוי, פרוסת בצל צלוי וכף רוטב איולי, ומעליהם מניחים רושטי נוסף. מגישים מיד.

מתכונים נוספים