חברת זוגלובק

גאה להימנות על החברות המובילות בתחום המזון, וחותרת להתחדשות ולצמיחה מתמדת.

על הקבוצה

קבוצת זוגלובק, מחלוצות חברות המזון בישראל, החלה את דרכה בשנת 1937, כמפעל קטן ואיכותי לייצור מוצרי נקניק ובשר כשר. המפעל הוקם בנהריה ע"י אירמרגרד (יונה) וריינהולד (אברהם) זוגלובק, כממשיך דרכו של מפעל משפחתי ותיק ורב-מוניטין בגרמניה. עם עלייתם לארץ ישראל העתיקו בני המשפחה את הקונספט המצליח למפעל החדש בנהריה, והחלו לייצר ולשווק מוצרי בשר ונקניק תוך הקפדה בלתי מתפשרת על איכות וטריות. עם השנים המפעל הלך וצמח, הרחיב את תחומי פעילותו לקטגוריות נוספות, החל לייצא את תוצרתו למדינות אירופה, ארה"ב ויפן, והפך לקבוצת מזון מהגדולות והמובילות בישראל.

עוד מיום היווסדה השקיעה קבוצת זוגלובק משאבים רבים במחקר ופיתוח ליצירת מוצרים איכותיים, טעימים ומזינים. כבר בשנות ה- 50 היתה זוגלובק אחראית על פריצת דרך עולמית – ייצור פסטרמה מנתח של הודו, שנתפסה כמהלך חדשני בקנה מידה עולמי. מאז ועד היום, ממשיכים בזוגלובק לשקוד על פיתוח מוצרים חדשניים במגוון קטגוריות, זאת במטרה להעניק לצרכנים ערך מוסף אמיתי שישפר את איכות חייהם.

כחברה מובילה בעלת מסורת ארוכת שנים, התפתחה זוגלובק לצידה של מדינת ישראל, תוך שהיא מקפידה לשמר את המסורת של מצויינות, איכות ומשפחתיות. לצד זה, כחברה שהשאיפה לשיפור מתמיד היא בבסיס ה"אני מאמין" הארגוני שלה, מקפידים בקבוצת זוגלובק על חדשנות מתמדת, מצויינות ושאיפה לשלמות בכל תחום.

כיום, מעל ל-80 שנה לאחר הקמתה, ניצבת זוגלובק בחזית תעשיית המזון הישראלית, כחברה מובילה בייצור ובשיווק מגוון רחב של מוצרי בשר, נקניקים, פסטרמות, נקניקיות, מוצרי בשר "על האש" ומוצרים מן הצומח. זאת לצד קטגוריה של מוצרי מאפה קפואים. בנוסף, מעניקה זוגלובק שירותי הפצה לחברות שונות בארץ, באמצעות מערך ההפצה המוביל והמתקדם של החברה.
בזכות המחוייבות להיות מותג המתקשר עם הצרכנים ומעניק להם ערך אמיתי, נבחר זוגלובק מידי שנה לאחד המותגים האהובים ביותר בישראל במסגרת מדד superbrands.

מפעל חיים של משפחה אחת – צפו בסרטון שיצרנו לרגל 80 שנות פעילות.

 

השאיפה של זוגלובק, כחברה וכמותג, היא להמשיך להביט כל הזמן קדימה אל עבר היעד הבא. להיות יום יום על הצלחת של הצרכן הישראלי המגוון, עם אוכל איכותי, אשר מעניק לו חוויה המשאירה טעם טוב בפה וחיוך על השפתיים, תוך שיפור מתמיד של הערכים התזונתיים.

אנו שואפים להיות טובים יותר במה שאנחנו עושים תוך למידה מתמדת מטעויות ומהתנסויות חדשות, להקפיד על מעורבות חברתית וקהילתית, להעצים עובדים ושותפים לדרך, ולשמור על הקשר היחודי עם הצרכנים.
ב-2007 רכשו שניים מילדי משפחת זוגלובק, יעל ועמי זוגלובק, את השליטה בקבוצה. כיום משמש כיו"ר ומנכ"ל התשלובת אלי זוגלובק, דור שלישי למייסדים- נכדם של אירמרגרד וריינהולד זוגלובק, הממשיך את דרכם של מייסדי החברה.

מפעלי הקבוצה

פעילותה של קבוצת זוגלובק מתפרשת על פני 2 אתרי יצור.

אתר בשר יצור שלומי 2000 – המפעל מייצר מידי יום טונות רבות של נקניקים, פסטרמות ונקניקיות.

מפעל הטבע בנהריה – המייצר תחליפים מן הצומח.

מרכזים לוגיסטיים – לזוגלובק 2 מרכזים לוגיסטיים בהם נקלטת התוצרת אשר יוצרה במפעלים לאחסנה ולהפצה בפריסה ארצית, מרכז לוגיסטי פתח תקווה ומרכז לוגיסטי שיווק צפון. כמו כן זוגלובק מהווה זרוע הפצה עבור מוצרים מופצים שאינם מתוצרתה.

מפעל הפסטרמות שלומי 2000 – מפעל המתמחה בעיבוד עופות והודו עבור מגוון מוצרים, ומייצר למעלה מ-50 טון מוצרי פסטרמה ונקניקים ביום. המפעל מתגאה בטכנולוגיה החדישה והמתקדמת ביותר בתחום, והוא מותאם לתקנים המחמירים של מדינות היעד אליהן הוא מייצא בארצות הברית ובאירופה, ועומד תחת פיקוחם הווטרינרי ובפיקוח כשרות.

מרכזים לוגיסטיים – בנוסף, מפעילה זוגלובק מספר מרכזים לוגיסטיים גדולים בהם נקלטת התוצרת המוכנה אשר יוצרה במפעלים השונים, לאחסנה ולהפצה בשלושת מרכזי ההפצה הפזורים ברחבי הארץ. מרכזי ההפצה מקבלים את התוצרת המוכנה מן המרכז הלוגיסטי להפצה לנקודות המכירה באמצעות צי תחבורה רחב היקף ועשרות מפיצים.

תקני איכות

קבוצת זוגלובק מקפידה על תהליכי ייצור ושיווק קפדניים בכל מפעליה ובמרכזי האחסון וההפצה. כל המוצרים יוצאים את שערי המפעלים רק לאחר בחינה מדוקדקת ובקרת איכות בתהליך הייצור.

מוצריה של זוגלובק ותהליכי הייצור של התשלובת במפעלי הצפון, זיכו אותה בתווי איכות והסמכה לתקנים ישראליים ובינלאומיים

  • הסמכה לתו לתקן בינלאומי ISO9001 – הסמכה לתו לתקן בינלאומי לניהול איכות, המגדיר קריטריונים ברורים לניהול מערכות ייצור ושיווק. קבלת ההסמכה לתקן מעידה כי זוגלובק מייצרת מוצרים העומדים בדרישות הלקוח ובדרישות תחיקתיות, וכי היא פועלת כל העת להגביר את שביעות רצון לקוחותיה על ידי יישום יעיל של מערכות האיכות, ואף בוחנת תהליכים חדשניים לשיפור מתמיד.
  • תקן HACCP – תקן לבטיחות המזון בתהליך הייצור, המבוצע באמצעות תכנון, ניהול ובקרה של תהליכי הייצור והשינוע עד לנקודת המכירה. מיושם בכל מפעלי הבשר בקבוצת זוגלובק.
  • תקן GMP = Good Manufacturing Practice – תקן איכות נוסף של משרד הבריאות לבקרת מערך הייצור של מוצרי מזון. קבלת התקן מעידה על עמידת המפעלים בדרישות התברואתיות של משרד הבריאות, תקנות בריאות הציבור ודרישות משרד הבריאות להחזקת תקני בטיחות מזון ורישיונות. שכל תהליכי הייצור במפעלי הבשר בקבוצת זוגלובק מוגדרים ומבוקרים, נעשים בידי עובדים מיומנים, וכי בארגון קיימת מדיניות החזרת מזון במקרה הצורך.
  • התאמה לדרישות משרד החקלאות – כל מוצרי הבשר ותחליפי הבשר של זוגלובק מאושרים על ידי השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות ותהליכי הייצור מפוקחים על ידם.

הנהלת החברה

  • עמי זוגלובק בעלים ודירקטור
  • אלי זוגלובק יו"ר וחבר דירקטוריון
  • רן אקרמן מנכ"ל החברה
  • אורלי זאבי עוזרת מנכ"ל ומנהלת המחלקה המשפטית
  • אלי פרץ סמנכ"ל מכירות ושרשרת הפצה
  • אלי שטרית סמנכ"ל שרשרת אספקה ותפעול
  • ליאת גילר סמנכ"לית שיווק
  • ריטה כנען מנהלת כלכלה ותקציב