קטלוג

שטרודל תפוחי עץ

בצק פילו ותפוחים הם זיווג משמיים, אין כמו ביס משטרודל חם שהרגע יצא מהתנור !

זמן הכנה 50 דק'

רמת קושי בינוני

סוג חלבי

מתכונים / מאפה / שטרודל תפוחי עץ

מרכיבים:

בצק:

  • 3 עלי פילו – בצק פילו 500 גר' ללא שומן טראנס
  • סדרת הבצקים של מיקי שמו
  • מופשר לפי ההוראות היצרן על גבי האריזה

מלית:

  • 4 תפוחי עץ ירוקים מזן גרנד סמית', מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 50 גר' חמאה לבישול התפוחים + חמאה מומסת להברשת עלי הפילו
  • 1 או 2 כפיות קינמון
  • 3 כפות סוכר
  • 1/4 כוס אגוזים חצויים/ קצוצים גס
  • 2 כפות צימוקים
  • 2 כפיות מיץ לימון טרי

ציפוי :

  • 1 ביצה, טרופה
  • שקדים טחונים גס לפיזור בין עלי הפילו
  • חמאה מומסת / שמן קנולה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. בסיר עם חמאה מבשלים את התפוחים לריכוך קל כ 5 דק'
  2. מוסיפים, לימון, סוכר, קינמון וצימוקים ומבשלים עוד כ- 3 דק'. ( עד שהתפוחים רכים, אך שמרו על צורתם)
  3. מעבירים את המלית למסננת ומסננים את הנוזלים שהצטברו. מצננים
  4. מחממים תנור ל 180 מעלות, פורשים את עלי הפילו על מגש נקי או על השיש ומכסים במגבת מטבח ( בזמן שעובדים עם עלה פילו אחד מכסים את שאר העלים במגבת לחה)
  5. פורשים בעדינות את אחד מעלי הפילו על נייר אפייה, ומורחים בחמאה מומסת, מפזרים מעל ובאופן אחיד מהשקדים הטחונים ומניחים מעל עלה נוסף ומורחים גם אותו ומפזרים שקדים
  6. מניחים מעל עלה נוסף ( אותו לא מורחים בחמאה)
  7. בחלק התחתון של העלים מסדרים את תפוחי העץ המבושלים ומוסיפים אגוזים
  8. מקפלים את הקצוות של המאפה כלפי פנים ומגלגלים לסגירה
  9. מורחים בביצה ואופים כ  20-25-דק' עד שהבצק מזהיב והמאפה מוכן לאכילה
  10. מוצאים מהתנור מצננים  ומפזרים אבקת סוכר בהגשה

מתכונים נוספים