מוסיפים, לימון, סוכר, קינמון וצימוקים ומבשלים עוד כ- 3 דק'. ( עד שהתפוחים רכים, אך שמרו על צורתם)
מעבירים את המלית למסננת ומסננים את הנוזלים שהצטברו. מצננים
מחממים תנור ל 180 מעלות, פורשים את עלי הפילו על מגש נקי או על השיש ומכסים במגבת מטבח ( בזמן שעובדים עם עלה פילו אחד מכסים את שאר העלים במגבת לחה)
פורשים בעדינות את אחד מעלי הפילו על נייר אפייה, ומורחים בחמאה מומסת, מפזרים מעל ובאופן אחיד מהשקדים הטחונים ומניחים מעל עלה נוסף ומורחים גם אותו ומפזרים שקדים
מניחים מעל עלה נוסף ( אותו לא מורחים בחמאה)
בחלק התחתון של העלים מסדרים את תפוחי העץ המבושלים ומוסיפים אגוזים
מקפלים את הקצוות של המאפה כלפי פנים ומגלגלים לסגירה