קטלוג

ריבועי בצק עלים במילוי ריקוטה, בטטות ורוזמרין

מתכונים / איך לא חשבו על זה קודם / ריבועי בצק עלים במילוי ריקוטה, בטטות ורוזמרין

 

מרכיבים:

בצק:

1 חבילת ריבועי בצק עלים 400 גר' ללא חומרים משמרים

סדרת הבצקים של מיקי שמו

מופשר לפי הוראות יצרן על גבי האריזה

מלית:

1 מכל ( 250 ג') גבינת ריקוטה

1 ביצה טרופה

70-100 ג' גבינה בולגרית מפוררת

1 בטטה גדולה מקולפת, חתוכות לקוביות קטנות

1-2 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס לפי הטעם

2 ענפי רוזמרין

2-3 כפיות חומץ בלסמי

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בתבנית אפייה שמים קוביות בטטות, רוזמרין ומערבבים עם שמן זית, חומץ בלסמי מלח ופלפל. אופים 12 -15 דק' לריכוך קל

מניחים את ריבועי הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, חורצים את שולי הבצק עם סכין חדה, לא עד הסוף – ליצירת שוליים וסימונם.

מורחים במרכז הבצק שנוצר גבינת ריקוטה

בעזרת מברשת מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה

אופים כ 5 דק' ( השוליים יתנפחו)

מוצאים בזהירות מהתנור, מוסיפים את הבטטות שנאפו במקביל ( במידת הצורך מברישים אותן במעט שמן זית ) ואופים שוב ל – 15 דק' אפייה עד שהמאפה מזהיב ומוכן לאכילה.

מוציאים מהתנור ומפזרים גבינה בולגרית מפוררת בהגשה.

מתכונים נוספים