קטלוג

ריבועי בצק עלים במילוי ריקוטה, בטטות ורוזמרין

הסוד כל כך פשוט שלא יכולנו שלא לשתף - בצק איכותי, כל תוספת שלא תהיה עליו תהפוך אותו לטוטאל מוש

זמן הכנה 30 דק'

רמת קושי קל

סוג חלבי

מתכונים / מאפה / ריבועי בצק עלים במילוי ריקוטה, בטטות ורוזמרין

מרכיבים:

בצק:

  • 1 חבילת ריבועי בצק עלים 400 גר' ללא חומרים משמרים
  • סדרת הבצקים של מיקי שמו
  • מופשר לפי הוראות יצרן על גבי האריזה

מלית:

  • 1 מכל ( 250 ג') גבינת ריקוטה
  • 1 ביצה טרופה
  • 70-100 ג' גבינה בולגרית מפוררת
  • 1 בטטה גדולה מקולפת, חתוכות לקוביות קטנות
  • 1-2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל גרוס לפי הטעם
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 2-3 כפיות חומץ בלסמי

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. בתבנית אפייה שמים קוביות בטטות, רוזמרין ומערבבים עם שמן זית, חומץ בלסמי מלח ופלפל. אופים 12 -15 דק' לריכוך קל
  3. מניחים את ריבועי הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, חורצים את שולי הבצק עם סכין חדה, לא עד הסוף – ליצירת שוליים וסימונם
  4. מורחים במרכז הבצק שנוצר גבינת ריקוטה
  5. בעזרת מברשת מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה ואופים כ 5 דק' ( השוליים יתנפחו)
  6. מוצאים בזהירות מהתנור, מוסיפים את הבטטות שנאפו במקביל ( במידת הצורך מברישים אותן במעט שמן זית ) ואופים שוב ל – 15 דק' אפייה עד שהמאפה מזהיב ומוכן לאכילה
  7. מוציאים מהתנור ומפזרים גבינה בולגרית מפוררת בהגשה

מתכונים נוספים