קטלוג

רגל קרושה

מאכל יהודי מזרח-אירופי, העשוי מרגל בקר או מרגלי תרנגולות ועשיר בחלבונים. דורש מעט השקעה אבל שווה כל רגע!

זמן הכנה חצי שעה (לא כולל זמן בישול וקירור)

רמת קושי קל

סוג בשרית

רכיבים (5 מנות)

  • 300 גרם גידים
  • 300 גרם עצמות בקר
  • 4 עלי דפנה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל גרוס
  • 10 שיני שום, קלופים וקצוצים גס
  • ½ 1 ליטר מים
  • 3 ביצים קשות, פרוסות
  • לימון חתוך לרבעים

אופן ההכנה

  1. מכניסים לסיר את כל הרכיבים, למעט הביצים והלימון. מביאים לרתיחה ומבשלים משך כארבע שעות. מדי פעם מוסיפים מים, במקום הנוזלים שהתאדו.
  2. מסדרים את פרוסות הביצים בקערות הגשה אישיות.
  3. מוציאים את הגידים מהסיר וקוצצים אותם.
  4. מסננים את הנוזלים שבסיר ויוצקים בעדינות אל קערות ההגשה על הביצים. מוסיפים את הבשר ומכסים. מקררים משך 12 שעות לפחות.
  5. מגישים לצד הלימון, אותו סוחטים על המנות.

מתכונים נוספים