קטלוג

קרעפלך במילוי כבד

כיסונים נימוחים ונפלאים מהמטבח היהודי, ממולאים בבשר כבד עוף. נהדרים כתוספת ומושלמים בתוך מרק עוף או מרק צח.

זמן הכנה 40 דקות

רמת קושי בינוני

סוג בשרית

מתכונים / המתכונים של יונה זוגלובק / קרעפלך במילוי כבד

רכיבים לקרפלך

  • 2 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • 10 כפות מים

רכיבים למילוי

  • 1 בצל גדול, פרוס דק
  • 500 גרם כבד צלוי
  • מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. המילוי: קוצצים את הכבד בעזרת סכין.
  2. מחממים שמן במחבת כבדה, מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הכבד. מתבלים ומערבבים כל כמה דקות, עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד לצינון.
  3. הבצק: מכניסים לקערה את כל הרכיבים, לשים ויוצרים בצק אלסטי. אם חסרים מים, מוסיפים בזהירות. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס. מניחים במרכז כל עיגול כפית מן המלית, מקפלים את העיגול לחצי ומחברים את שני הקצוות יחד.
  4. בסיר גדול, מביאים מים עם מעט מלח לרתיחה. מוסיפים את הקרפלך ומביאים לרתיחה חוזרת. מסננים.

 

ניתן להגיש עם בצל מקורמל כתוספת, או בתוך מרק

מתכונים נוספים