קטלוג

הקיגל של יונה

אחד המאכלים המזוהים ביותר עם המטבח האשכנזי, אשר יש המכנים אותו הגירסה המתוקה של החמין. מנה קלה להכנה, טעימה ופשוטה, ממכרת ומנחמת.

זמן הכנה חצי שעה (לא כולל זמן בישול ואפייה)

רמת קושי קל

סוג חלבי

רכיבים (8 – 6 מנות)

  • 500 גרם אטריות פטוצ'יני (אטריות שטוחות ועבות)
  • 3 כפות שמן צמחי
  • ¾ כוס סוכר
  • 120 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 5 ביצים, מופרדות
  • 1 כוס צימוקים כהים, שהושרו במים למשך כשעה וסוננו
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל גרוס

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האטריות במים רותחים עם מעט מלח, עד לרמת נגיסה "אל דנטה". מסננים, מעבירים לקערה, מוסיפים את השמן, מערבבים בזהירות ומכסים.
  2. ממיסים בסיר רחב חצי מכמות הסוכר, על להבה נמוכה ומבשלים משך כארבע דקות, עד לקבלת קרמל בהיר. חשוב להיזהר ולהימנע מחריכת הקרמל. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד המסה. מסירים מן האש ומניחים בצד למשך מספר דקות, להצטננות.
  3. מוסיפים את החלמונים אל הסיר, אחת אחרי השנייה וטורפים היטב עד הטמעה. מוסיפים את הצימוקים, האטריות, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  4. מקציפים את החלבונים, עד לתחילת היווצרותו של קצף. מוסיפים את יתרת הסוכר ומקציפים עד לקבל קצף לבן ויציב, אך לא נוקשה מדי. מקפלים את הקצף אל תערובת האטריות ומעבירים את התערובת כולה לתבנית עגולה (קוטר 22") ששומנה קלות.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל 120 מעלות צלזיוס, משך כארבע שעות ועד שפני הקיגל משחימים.

מתכונים נוספים