קטלוג

קורקבנים ברוטב פיקנטי

תבשיל ביתי עשיר ונפלא. תנו לו אהבה וקצת סבלנות והוא יגמול לכם בניחוחות וטעמים שיחזירו אתכם הישר לילדות.

זמן הכנה שעה וחצי

רמת קושי מורכב

סוג בשרית

מתכונים / המתכונים של יונה זוגלובק / קורקבנים ברוטב פיקנטי

רכיבים (6 מנות)

  • 1 ק"ג קורקבני עוף
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • 3 שיני שום, כתושות
  • ½ פלפל ירוק חריף
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • גזר בינוני, קצוץ לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף כורכום
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל גרוס
  • 2 כוסות מים חמים
  • ½ צרור כוסברה, קצוצה דק

אופן ההכנה

  1. מנקים ושוטפים היטב את הקורקבנים (אם הם גדולים, ניתן לחצות לשניים). מכניסים לסיר וממלאים אותו עד לכיסוי הקורקבנים. מבשלים במשך כחצי שעה ומסננים.
  2. בסיר רחב, מטגנים את הבצלים הקצוצים בשמן הצמחי, עד לשקיפות. מוסיפים את השום הכתוש, הפלפל החריף והרסק ומערבבים.
  3. מוסיפים את הסלרי, הגזר ואת התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הקורקבנים ומערבבים שוב.
  4. מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה משך כארבעים דקות נוספות. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד כעשרים דקות, לצמצום הנוזלים.

מתכונים נוספים