קטלוג

צמת פלפלים קלויים וגבינת עזים

מתכונים / איך לא חשבו על זה קודם / צמת פלפלים קלויים וגבינת עזים

 

מרכיבים:

בצק:

1 חבילת בצק עלים מופחת שומן 450 גר' ללא חומרים משמרים

סדרת הבצקים של מיקי שמו

מופשר לפי ההוראות יצרן על גבי האריזה

מלית:

2 פלפלים צהובים ( או אדומים/ כתומים) חתוכים לרצועות ונקיים מגרעינים

1/2 גליל  (100 ג') גבינת עזים ( חתוך לעיגולים ואז לרבעים )

עלי טימין מ 3 גבעולים

1-2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

2-3 כפיות חומץ בלסמי

2 שיני שום פרוסות

ציפוי :

1 ביצה, טרופה

1 כפית שמנת מתוקה

 

קמח לקימוח המשטח

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות. מניחים את רצועות הפלפלים מעל תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה

מפזרים עליהם מלח, פלפל, שמן זית, חומץ בלסמי, שום וטימין ומערבבים היטב.

אופים כ 15-20 דק' עד שהפלפלים מתרככים. מוצאים את הפלפלים ומעבירים למסננת לסינון הנוזלים. מצננים.

על משטח מרופד בנייר אפייה מניחים במרכז הבצק רצועות פלפלים קלויים ואת גבינת העזים. מוסיפים עוד עלי טימין לפי הטעם.

חותכים בגלגלת או סכין רצועות שוות בגודלן משולי הבצק מ 2 צדדיו.

קולעים את רצועות הבצק מצד לצד ומהדקים היטב בקצוות עד שמתקבלת צורת צמה

בקערית טורפים ביצה עם מעט מלח ושמנת מתוקה ומורחים את הצמה ואופים כ- 35 דק' עד שהבצק מזהיב, התחתית אפויה והמאפה מוכן לאכילה.

 

מתכונים נוספים