קטלוג

סלט חצילים אליפות ברוטב עגבניות

רונן תמאם, בן 43 מקיבוץ מצובה, נהג תובלה כבר 6 שנים בזוגלובק, מציג באהבה את המתכון שלו.

זמן הכנה 30 דק'

רמת קושי קל

סוג צמחוני פרווה

מתכונים / עובדי זוגלובק מבשלים / סלט חצילים מבושלים ברוטב עגבניות

רכיבים (3 מנות)

  • 1 חציל גדול. חתוך לקוביות בינוניות.
  • 1 פלפל אדום. חתוך לקוביות קטנות
  • 2 עגבניות. מגוררות.
  • פלפל ירוק חריף קטן. חתוך לקוביות קטנות.
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 4 כפות שמן + 2 כפות שמן
  • 4 שיני שום. קצוצות גס.
  • ¼ כוס מים
  • כף סוכר
  • מלח ופלפל לפי טעם

אופן ההכנה

  1. מטגנים את קוביות החציל, עד הזהבה קלה. מוסיפים את הפלפל האדום והפלפל החריף ומטגנים עד לתחילת ריכוך. מוציאים מן המחבת.
  2. מוסיפים את השמן הנוסף ומטגנים את העגבניות המגוררות, עם רסק העגבניות, השום, התבלינים והמים, עד לקבלת רוטב אחיד.
  3. מחזירים אל המחבת את החצילים והפלפלים, מערבבים בעדינות ומבשלים מספר דקות נוספות.
  4. מצננים ומעבירים לקערה

מתכונים נוספים