קטלוג

סינייה קבב

אחד המטעמים המופלאים של המטבח הערבי, מוכיח כל פעם מחדש כמה טחינה ובשר נועדו זה לזו. תופתעו כמה קל להכין!

זמן הכנה 60 דק'

רמת קושי בינוני +

סוג בשרית

מתכונים / תאוות בשרים / סינייה קבב

רכיבים

  • 1 חבילת קבב זהב של זוגלובק מופשרת
  • 4 כפות שמן
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 2 ליבות תוכן של חצילים קלויים
  • שיני שום כתושות 2
  • 3 עגבניות פרוסות
  • 1 כפית בהרט
  • מלח ופלפל
  • 250 גרם טחינה מוכנה ללא תוספות
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מחממים במחבת 2 כפות שמן ומטגנים קלות קבבים כ-2-3 דקות מכל צד, עד להשחמה, ומניחים בצד.
  2. מחממים 2 כפות שמן בסיר בינוני או סוטאז', ומאדים בצלים קצוצים כ-8 דקות, מוסיפים חצילים, וממשיכים לאדות עוד כ-3-4 דקות, עד אשר החצילים מתחממים.
  3. מוסיפים שום וממשיכים לערבב עוד כדקה. מוסיפים מלח ופלפל, מסירים מהאש, מסדרים את הקבבים מעל התערובת, ומתבלים במלח ובהרט, מסדרים מעל פרוסות עגבניות בשכבה אחת, יוצקים טחינה (במידה והיא מאוד סמיכה מדללים במעט מים קרים), ואופים כ-15 דקות או עד שהטחינה מקרימה.
  4. מפזרים צנוברים ופטרוזיליה, ומגישים חם.

מתכונים נוספים