קטלוג

מרק עוף של סבתא יונה

מרק העוף המפורסם של יונה זוגלובק, הוא חגיגה מלאה באהבה של ירקות שורש, עשבי תבלין ועוף טרי, שתוכלו להגיש בחג, בשבת או ביום חורף קר.

זמן הכנה כשעה וחצי

רמת קושי בינוני

סוג בשרית

מתכונים / המתכונים של יונה זוגלובק / מרק עוף של סבתא יונה

רכיבים (8 מנות)

  • 8 יחידות שוקיים
  • ½ 3 ליטר מים
  • 5 כפות שמן צמחי
  • בצל גדול, קצוץ גס
  • כרישה פרוסה דק. נקייה.
  • 4 גזרים, חתוכים גס
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לרבעים
  • צרור גבעולי סלרי, פרוסים למקטעים בני 3 ס"מ
  • 2 תפו"א גדולים, חתוכים גס
  • 2 קישואים, חתוכים גס
  • 4 שיני שום, קלופות. קצוצות גס
  • צרור כוסברה, חתוכה לשניים
  • צרור שמיר, חתוך לשניים
  • מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את השוקיים. מכניסים לסיר גדול ומוסיפים את המים. מבשלים על להבה בינונית, עד לרתיחה.
  2. במקביל, בסיר נוסף, מטגנים את הבצל והכרישה, עד לשקיפות.
  3. מוסיפים את הגזר ומטגנים מספר דקות.
  4. מוסיפים את השום, שורש הפטרוזיליה והסלרי ומטגנים כעשר דקות נוספות, תוך כדי ערבוב. מוסיםים לסיר את תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  5. בינתיים, לאחר שהמים עם השוקיים רתחו, מכפים את הקצף שצף מעלה, מעבירים את השוקיים אל סיר הירקות ומוזגים בעדינות את המים.
  6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כחצי שעה, עד לריכוך הירקות.
  7. מוסיפים את הקישואים וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה.
  8. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  9. מוסיפים אל הסיר את הכוסברה והשמיר ומבשלים עוד כרבע שעה. מכבים את הלהבה ומניחים למרק לנוח מעט. מוציאים את העשבים.

מתכונים נוספים