קטלוג

מנגל גורמה בפיתה

את הפיתה הקלאסית, המתפוצצת בבשר וחומוס-טחינה, כולם כבר מכירים. הנה הגירסא המעודנת, המפתיעה והלא פחות טעימה שלה

זמן הכנה 90 דק'

רמת קושי בינוני

סוג בשרית

מתכונים / על האש / מנגל גורמה בפיתה

רכיבים:

  • 1 חבילת קבב זהב של זוגלובק, מופשרת
  • 2-3 פיתות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 לימון בקליפתו, פרוס
  • 1 חבילה רוקט
  • 1 כוס גרגרי רימון
  • לרוטב הוויניגרט:
  • מיץ תפוזים (מתפוז אחד)
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב בבית – שמים את כל מרכיבי הוויניגרט במיכל מעבד המזון, ומעבדים לרוטב אחיד. מאחסנים במקרר, בצנצנת סגורה עד לשימוש.
  2. צולים על הגריל את הקבבים 4-5 דקות מכל צד עד להזהבה, חוצים את הפיתות לרוחבן לשני עיגולים, מורחים כל מחצית בשמן זית, וזורים עליהן את הכמון.
  3. מניחים את חצאי הפיתות על הגריל לדקה עד להזהבה קלה. מניחים על הגריל את פרוסות הלימון, זורים עליהן מעט מלח וצולים כדקה עד שהן נצרבות. שמים בקערה את הרוקט, מוסיפים את הלימון הצלוי, גרגרי הרימון ורוטב הוויניגרט, ומערבבים.
  4. מסדרים את חצאי הפיתות על צלחות, ומניחים על כל מחצית 2 כפות סלט ושני קבבים ומגישים מיד.

מתכונים נוספים