קטלוג

כרוב ממולא

יש כרוב ממולא, ויש כרוב ממולא של סבתא יונה. הכנת המנה דורשת מעט השקעה וסבלנות, אבל אחרי שטועמים ממנה פעם אחת- לא יכולים להפסיק.

זמן הכנה שעה וחצי

רמת קושי בינוני

סוג בשרית

רכיבים (8 מנות)

  • כרוב שלם (יש לבחור בכרוב יעודי למילוי)

למלית

  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם בשר הודו טחון
  • 1 כוס אורז חצי מבושל (בישול של עשר דקות בלבד)
  • ½ צרור כוסברה, קצוצה דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • כפית תערובת "ראס אל חנות"
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב

  • בצל גדול, קצוץ דק
  • 5 כפות שמן צמחי
  • 4 עגבניות קצוצות דק
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • כף סוכר
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוס מים

אופן ההכנה

  1. מכניסים את הכרוב לסיר וממלאים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מסננים ומצננים. מפרידים את העלים בזהירות.
  2. מכנסים לקערה את כל חומרי המלית. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. פורסים על צלחת עלה של כרוב. מניחים בשליש הקדמי כף מן המלית, סוגרים את העלה מעל למלית ואז סוגרים משני צידי העלה כלפי פנים. מגלגלים את יתרת העלה, עד לקבלת יחידה סגורה. מממשיכים כך עם יתרת העלים.
  4. הכנת הרוטב: מזהיבים את הבצל עם השמן. מוסיפים את העגבניות, הרסק, התבלינים והמים, מערבבים היטב ומבשלים עד לבעבוע.
  5. מסדרים את הכרוב הממולא בסיר, בשכבה אחידה. מביאים את הסיר לרתיחה. מבשלים משך חצי שעה עם כיסוי. מסירים את המכסה ומבשלים משך רבע שעה נוספת, לצמצום הנוזלים.

מתכונים נוספים