קטלוג

החמין של יונה

כשסבתא יונה היתה מכינה את החמין הנפלא שלה, הניחוחות היו מציפים את כל השכונה הקטנה בנהריה. הארוחה החורפית המנחמת האולטימטיבית.

זמן הכנה חצי שעה

רמת קושי קל

סוג בשרית

רכיבים (4 מנות)

  • 2 גרונות הודו, נקיים ושטופים
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
  • 4 ביצים
  • 1 בצל בינוני פרוס לרבעים
  • 3 שיני שום קלופות
  • כף פפריקה מעושנת
  • כף כורכום
  • כפית כמון
  • 2 כפות סילאן

לשקית החיטה

  • כוס חיטה
  • 2 שיני שום, קצוצות גס
  • 2 כוסות מים חמים
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 פלפלים חריפים מיובשים
  • מלח לפי טעם

לשקית האורז

  • כוס אורז
  • 2 כוסות מים חמים
  • כפית אבקת קארי
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי טעם

אופן ההכנה

  1. מניחים בסיר רחב את גרונות ההודו. מעליהם מניחים את תפוחי האדמה והביצים. מוסיפים את הבצל ושיני השום, את התבלינים והסילאן וממלאים מים בגובה של כ 5 ס"מ מתחת גובה הרכיבים.
  2. החיטה: מכניסים לשקית "קוקי" את החיטה, השום הקצוץ, הפלפלים החריפים, התבלינים והמים. מערבבים היטב, מוודאים כי אין אוויר כלוא בשקית וקושרים אותה.
  3. האורז: מכניסים לשקית "קוקי" את האורז, אבקת הקארי המים והתבלינים. מערבבים היטב, מוודאים כי אין אוויר כלוא בשקית וקושרים אותה.
  4. מכניסים בזהירות את שקיות החיטה והאורז. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה.
  5. מעבירים את הסיר לפלטה ומשאירים למשך הלילה ועד לארוחה.

מתכונים נוספים