קטלוג

הגפילטע של יונה

המתכון המיתולוגי של יונה זוגלובק למנה שמככבת בכל שולחן חג, בכל בית יהודי-אירופי. אבל עד שלא טעמתם את הגפילטע של יונה- לא באמת טעמתם גפילטע פיש.

זמן הכנה שעתיים וחצי

רמת קושי בינוני

סוג פרווה

רכיבים לקציצות (6 – 5 מנות)

  • קרפיון במשקל 800 גרם, מפולט וטחון (את הראש והאידרות שומרים לציר)
  • 3 כפות קמח מצה
  • ביצה קשה, קלופה
  • ביצה טרייה
  • בצל בינוני, מגורר גס
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • כף שטוחה סוכר

רכיבים לציר

  • ראש הדג והאידרות
  • בצל בינוני, פרוס
  • גזר בינוני, פרוס דק
  • 700 מ"ל מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כף סוכר
  • עלה דפנה
  • 2 גרגירי פלפל אנגלי

אופן הכנת הציר

  1. מכניסים לסיר את כל רכיבי הציר. מבשלים על להבה בינונית, למשך כשעה וחצי.
  2. מוציאים מן הסיר את הראש והאידרות.

אופן הכנת הקציצות

  1. מערבבים בקערה את כל רכיבי הקציצות ומשהים בצד, מכוסה, למשך כעשרים דקות.
  2. צרים מן התערובת כדורים בקוטר של כ 5 ס"מ ומשטחים לקציצה.
  3. מוסיפים את הקציצות אל הסיר ומבשלים כשעה נוספת.
  4. מוציאים את הקציצות בזהירות מן הסיר, ללא הרוטב.
  5. מסננים את הציר ושומרים בנפרד. עם הגזר מקשטים כל קציצה.

ניתן להגיש לצד חזרת.

מתכונים נוספים