סלט ניסואז עם פסטרמה

סלט ניסואז עם פסטרמה
צילום: תומר בורמד. סטיילינג: ענת לובל. באדיבות השפית מרילין איילון.
הסלט האופטימלי ל-4 אנשים - ארוחה שלמה ב-325 קלוריות למנה.
  • בשרי
  • 325 קל' למנה

רכיבים

4 כוסות
400 גרם
4
50 גרם
6
24

אופן ההכנה

  • מבשלים שעועית במים רותחים עם מלח במשך 3 דקות. מוציאים אותה, ומעבירים אותה מייד לקערה עם מים קרים עד שהיא מתקררת, ומסננים.
  • שוטפים את תפוחי האדמה (לא מקלפים), מבשלים אותם במים מעט מומלחים עד שהם רכים, (אך לא רכים מדי!) מסננים, מצננים וחותכים לרבעים.
  • מסננים, מצננים וחותכים לרבעים. לרוטב: 4 כפות שמן זית, 1/3 כוס חומץ, 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון, 1 שן שום קצוצה דק, מלח ופלפל שחור.
  • להגשה - מסדרים בכל צלחת מעט חסה, 2 רבעי ביצה, 8 חצאי עגבניות, מעט שעועית ירוקה, 4 רבעי תפוחי אדמה, זיתים שחורים ופרוסות פסטרמה. מזליפים מעט רוטב על הסלט ומגישים.